8 Mart 2010 Pazartesi

Ben Kimim?

1974 yılında bir Eylül sabahı İstanbul'da dünyaya gelmişim.
Sevgili babamın fotoğraf merakı sayesinde bol fotoğraflı geçen bir bebekliğim ve çocukluğum oldu.
Çocukluk yıllarımda evimizde her zaman fotoğraf merakı vardı. O yıllarda evimizde buna benzer 24 pozluk filmler kullanan acayip fotoğraf makineleri vardı.;





Birgün babam eve Zenit marka bir fotoğraf makinesi getirdi. İşte o zaman belki de fotoğraf merakımın gerçekten başladığı gün olacaktı.
36 pozluk film takabildiğim bu makine gerçekten çok enteresandı. Objektifi üzerinde ayarlanabilir diyaframı vardı ve filmlerden çıkan talimatnamelere göre ayarlar yapıp çekimler yapardım. ASA100 getir, güneşli havada f:5,6 500 enstantane çek.

Üniversite yılları boyunca hep bu makine ile çekimler yaptım. Bence Zenit oldukça başarılı lenslere sahip çok güzel bir makine idi.
Bir de ben yeterince başarılı olsam herşey çok daha güzel olacaktı...

Yıllar birbirini kovaladı ve en sonunda kafaya koyduğum o Zenit makineye iyi fotoğraf çektireceğim fikrini hayata geçirmek için bir kursa gitmeye karar verdim.
Ben fotoğraf öğrenmeye başladım ama ne yazık Zenit makinem kayboldu... İlk gözağrım yoktu artık. İçimdeki bu ukteyi günün birinde yeni bir Zenit alarak dindirmek isterim hep. Sizlere günün birinde Zenit filmli makine ile çektiğim yeni fotoğrafları göndereceğim söz...

2004 Yılında İFSAK'ta temel fotoğraf eğitimi aldım. Daha sonra İFSAK eğitim birimine girdim ve halen görevime devam etmekteyim.
Yine İFSAK'ta Altan Bal atölyesinde Belgesel Fotoğraf eğitimi aldım ve bu eğitim benim fotoğraf alanında bakışımın oluşmasında büyük etken oldu. Kişisel çalışmalarım halen belgesel tarzda denemelerle devam etmekte. Sizlerle zaman zaman bu çalışmaları paylaşacağım.

Şu anda İFSAK 135. dönem proje grubunun "İnsanlık Halleri" konulu proje çalışmasının danışmanlığını devam ettirmekteyim. 24 Nisan 2010 Cumartesi günü bu projenin sergisinin açılışı var. Daha sonra sizlere duyurusunu göndereceğim.

1 yorum:

  1. babamın zamannda kalma zenit marka bir fotograf makinem var nasıl kullanablrm

    YanıtlaSil